Huiswerkinstituut van MFC 't Vinkhuys

Huiswerkbegeleiding

 

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in een ontspannen sfeer, in groepen van maximaal 7 personen. Naast werken en leren is er ook ruimte voor ontspanning, gezamenlijk even pauzeren en kletsen of een balletje trappen.
huiswerkbegeleiding verbetertVoor de huiwerkbegeleiding van de leerlingen maakt VHW bij voorkeur gebruik van universitaire studenten. Afhankelijk van de studie zijn de studenten gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en worden gericht ingezet voor uitleg en ondersteuning. Zo heeft het team van begeleiders een diversiteit in deskundigheid. Aandachtspunt bij aanname van studenten zijn aantoonbare didactische en pedagogische vaardigheden.

 

De intake met de leerling en ouder(s) biedt inzicht in specifieke aandachtspunten of problematiek van de leerlingen. Belangrijk is dat zowel de ouders als de leerling achter de begeleiding staan. We analyseren de knelpunten die vakinhoudelijk kunnen zijn of te maken hebben met motivatie, concentratie of planning en organisatie. Na analyse wordt er een werkplan opgesteld waar de begeleiding op wordt ingezet.

Om de huiswerkbegeleiding effectief te laten zijn is er weinig afleiding, geen sociale media of muziek.   Leerlingen worden positief benaderd en aangemoedigd en er is aandacht voor resultaten en vooruitgang. We hebben gemerkt dat leerlingen het erg fijn vinden dat hun inspanningen resultaten opleveren en dat ze positieve feedback krijgen. Het versterkt de motivatie en het zelfvertrouwen.