Huiswerkinstituut van MFC 't Vinkhuys

Leerlingen

Wanneer het om de een of andere reden op school niet lukt om de resultaten te behalen die jij graag wil halen, kunnen wij je helpen. Dit kan door jou bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te bieden: hierbij kom jij twee of meerdere dagdelen naar het huiswerkinstituut om je huiswerk te maken. Je wordt dan in een kleine groep begeleid door één van onze huiswerkbegeleiders. Zij helpen je ook bij het maken van een planning en overhoren je wanneer dat nodig is. Wanneer je vragen hebt over het huiswerk wat je aan het maken hebt, kun je die ook aan hun stellen.

Misschien heb je wel problemen met één specifiek vak en is huiswerkbegeleiding voor jou niet de beste oplossing. Dan bieden we ook bijles aan. Tijdens de bijlessen ga je een uur aan de slag samen met je bijlesdocent. Hierbij kijken jullie samen met welk onderdeel van het vak jij moeite hebt en wordt daar verder aan gewerkt. Ook worden je toetsen en so’s samen voorbereid.

Wanneer je geen moeite hebt met één specifiek vak, maar huiswerkbegeleiding voor jou te algemeen is, bieden wij ook coaching. Hierbij gaan we samen kijken naar waar de problemen vandaan komen en vooral hoe we ze op kunnen lossen. Dit kan variëren van beter omgaan met je agenda, tot werken aan je houding in klas. Ook kunnen we kijken naar hoe je bepaalde vakken beter kunt leren. De doelen worden in overleg met jou bepaald.